sindra.net - sindra betyder ursprungligen sprida gnistor och ska åskådliggöra de glödspån som faller när man t ex smider järn
Om du inte ser någon meny till vänster klicka här.

Foto: Gunnar Flodén, sommaren 2003.

Cykelhistoria

Emile Zola, författare, sade för betydligt mer än 100 år sedan: -Velocipeden har en oerhörd framtid och snart blir den en ren nödvändighetsartikel.
Tänk så rätt han fick!

En definiton från gångna tider: "En velociped är ett åkdon som framdrives av den åkandes egen muskelkraft."

1867 ställde engelska och franska fabriker ut sina cyklar. I England fick höghjulingarna smeknamnet Boneshakers= benskakare.

Vagnmakare J W Östberg började år 1867 tillverka velocipeder. Därmed kunde de unga djärva stockholmarna flanera per hjul på Djurgården.

En annons från Berns salonger såg ut så här:
"En velociped kommer att förevisas i Berns salonger den 24 ds. Avgiften är 50 öre till salongen och 25 öre till läktaren."

Från år 1888 började storhjulingarna rulla på Uppsala stads kullerstensgator. Dessa fordon ansågs som fartvidunder och därför en fara för bland annat fotgängare och hästskjutsar. Den ökande trafikmängden på stadens gator och torg gjorde att den välkände friherren och polismästaren Nils Edvard Raab (1841-1901) påbjöd följande dekret: "När en häst möter en velocipedryttare skall han genast stiga av densamma och leda den vid handen, på det att han må se att det är en människa, samt genom vänligt tilltal söka lugna detta redan av naturen så skygga djur."

Saxat ur tidningen Hjulsport:
"Hvad bör en cyklande dam göra för att inte få sin hy förstörd? Det är dessvärre ett faktum att cykelsporten, huruvida hälsosam den i öfrigt må vara, på kort tid härjar äfven den vackraste qvinnas ansigte. Hvilken ung dam har icke blott efter 14 dagars velocipedåkning med förfäran lagt märke till den förändring hennes ansigte undergått. Hyn har fått en brunaktig anstrykning och är översållad av fräknar. Händerna äro starkt röda och uppsvällda och sjelva anletsdragen visa ett förändrat, nästan manligt uttryck.
Först och främst böra de velocipedåkande damerna morgon och kväll ingnida ansigtet med en blandning av glycerin och citronsaft - lika mycket av hvarje. På sina utflygter måste de vara pudrade och dessutom måste ansigtet skyddas genom ett fint gulhvitt flor. Den blekgula färgen besitter den egenskapen, att den endast låter de för hyn oskadliga solstrålarna verka på densamma."

Bilderna på denna sida är tagna på Övre Slottsgatan i Uppsala. Cykeln är en nyproduktion från originalritningarna av A. F. Nymans höghjuling från 1888.

Foto: Gunnar Flodén, sommaren 2003.

Foto: Gunnar Flodén, sommaren 2003.

Foto: Gunnar Flodén, sommaren 2003.

 Cykelstaden fortsättning.

 Velocipedtillstånd för Uppsala stad anno 1938.

 Tillbaka till Cykelstaden

Copyright © 2005-2007 sindra.net