SINDRAMIX - LITE AV VARJE - BLANDAT OCH MIXAT

Jag är en kaffebryggare

Tidvis är jag väldigt omsvärmad. Redan på morgonen ökar intresset. Det känns så välgörande att jag kallar det för min påfyllning av energi. De vet verkligen var startknappen sitter! Därför gör jag mitt bästa för att sprida en oemotståndlig väldoft. I ett tidigare skede i mitt liv hade jag väldigt lätt för att koka över, så exalterad blev jag av all uppståndelse kring mig. Numera klarar jag att hålla en mer jämn temperatur. Det i sin tur har resulterat i att folkmängden omkring mig bara ökar, även om intresset svalnar snabbt…

Kvar står jag och känner mig uttömd, ofräsch och övergiven. Det verkar som att min oemotståndliga väldoft blivit en sumpig och illaluktande odör. Varför blir jag annars så abrupt övergiven? Det känns hårt efter så stort intresse för bara en liten stund sen, att så oväntat inte vara värd något alls.

Nåja, det är bara att ta nya tag. Noggrann rengöring är rätta melodin! Uppfräschning i varje litet skrymsle igångsätts och därefter en stunds vila. Det känns underbart helande för ens välbefinnande. Rekommenderas! Nu känner jag mig stark och pigg igen och kan ta hela världen i famn. Då kommer nästa attack.

Åter visas ett stort intresse för mig. Den här tiden på dagen krävs det dessutom mer av mig än på morgonen. Nu är det inte bara en arom utan flera olika som efterfrågas. Dessutom ska de olika aromerna även ha olika smak och utseende! Det verkar som att morgonens intresse för mig har gett mersmak. För att klara de kraven har jag tagit hjälp från utlandet. Tur att jag kom på att sådant finns att importera! Det har helt klart hjälpt mig mycket. I utlandet finns det en hel uppsjö av smaker och dofter att välja mellan. Riktigt spännande faktiskt att fördjupa sig i. Det resulterade i att jag tog hit förstärkning, helt enkelt importerade arbetskraft med den kunskapen. Det har fungerat väldigt bra. Intressenterna är, till min stora belåtenhet, mycket nöjda.

Tyvärr har det även resulterat i lite sämre arbetsmiljö för min del eftersom avundsjukan slagit till i arbetslaget. Det har uppstått konkurrens eftersom alla vill vara populärast. Förr, när jag var själv på täppan var det mycket enkelt. Det fanns bara jag och det var inget att fundera på. En arom. En smak. Färdigt. Måste säga att jag tycker det är roligare nu med all gemenskap istället för ensamheten mellan topparna. Nu har jag alltid någon att prata med. Dessutom lägger sig avundsjukan ganska snabbt, intresset för olika dofter och smaker varierar ju från dag till dag.

Samtidigt ökar efterfrågan hela tiden på något som jag inte har införskaffat. Intressenterna har upptäckt att det ger resultat att ställa krav. Jag har nog skämt bort dem en hel del eftersom jag tagit det som en utmaning att tillmötesgå deras önskemål, även om det har gjort att jag fått mindre intresse från dem, men framgången stärker mig och det är roligare så här.

Vad välgörande det är med nätter, efter dagens heta toppar. Då får jag en lång och välbehövlig vila som gör mig gott. Nästa dag är jag beredd igen, sval och fräsch.

Det är härligt att vara anledningen till en populär samlingspunkt.

Till SINDRAMIX första sida  
Copyright © sindra.net