Sindras Scrapbooking

Skriv gärna en rad i gästboken
Gästboken öppnas i nytt fönster

 


21 Februari 2009

I dag var det tänkt att jag skulle göra en egen variant av det första kortet vi lärde oss på kortkursen (se 19 februari nedan). Full av energi sätter jag igång! Men det är inte alltid det går som man tänkt sig...

Jag tänkte göra ett 15 x 15 kort. Skar till cardstock i den storleken. Sedan skar jag till de mindre bitarna och rundade hörnen. Och blötte och drog loss från det fina tunna pappret som skulle ligga under översta pappret, som jag tänkte stämpla "Grattis" på. Så långt gick det bra.Sen började trasslet.

Började embossa på den lilla lappen med mörkblått pulver. Bränner mig på fingret, riktar instintivt bort blåsen som då blåser iväg det pulver som ligger på pappret som jag försiktigt slagit av från den lilla lappen. Jag börjar städa undan allt pulver överallt, lyckas slå sönder en gammal fin korg i porslin som vi har kryddor i vid spisen. Lyckas även få ugnsluckan i händerna när jag tänker dra fram spisen för att ta bort blått pulver bakom den. Då ger jag upp och går och lägger mig i soffan och flippar runt på TV´n.

Hjärtevännen kommer hem och är så go och rar. Han tar reda på eländet jag ställt till, samt fixar spisluckan. Senare på kvällen får jag ny energi och vill slutföra kortet. Då lyckas jag bryta sönder den embossade lilla lappen. Nu ger jag upp den idén!

Det blev en glad sol med prickig bakgrund istället på dagens kort! :-)

 

19 Februari 2009

Nu har jag varit på kortkurs igen hos The Scrapbook Store. Lika roligt och inspirerande varje gång! :-)

Den här gången började vi med ett litet kort. Den lilla hjärtandekorationen är embossad med pulver fyra gånger innan en stämpel stämplades på den fortfarande varma embossingen.

 

Kort nummer två är en rolig variant också som jag inte vet vad det kallas. En sorts vika-upp-kort. Rolig effekt! Jag lyckades inte skära till de raka linjerna så bra vid det här första försöket, men jag kommer att ge mig på det igen och då kommer jag att använda min skärmaskin istället för kniv, som det var det verktyg vi använde på kursen. Kul att man kan skriva både på framsidan och baksidan av den vita delen på kortet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slutligen kort nummer tre. Här fick jag lära mig ett sätt att färglägga med Distressfärg på flaska. Vi fick en bit fotopapper som vi blötte rejält under vattenkranen och sedan droppade olika distressfärger på enligt egen smak. Sedan kramade vi flingsalt i handen och strödde över som vi torkade med embossingtorken. Borstade försiktigt av saltet igen, och vips fick vi en härligt mönster! :-) Stämplade på små blommor och text i svart.

 


16 Februari 2009

Ett tack-kort med fack för CD-skiva blev dagens kort. Jag har använt hÄngel och stÄngel och Inkido-stämplar. Kortet är 14 x 14 cm när det är färdigt.

Kortstommen är 30 x 14 cm. Biga och vik kortet vid 6 cm, 14 cm och 10 cm. Sedan gjorde jag två stycken bitar som är 5,8 x 2 cm som jag bigar i mitten på längden. Limma fast dessa bitar på den kortare biten så det blir ett fack. Dekorera efter eget tycke och smak. .

 


13 Februari 2009

Ett Grattiskort med en ny variant av utseende för mig. Det var riktigt roligt att göra. Fick inspiration från en sida som jag tyvärr inte kommer i på nu, men jag lägger ut länken här i alla fall. Den kanske börjar fungera igen Splitcoaststampers.com .

 


12 Februari 2009

Ett Alla-Hjärtans-Dag-kort som jag gjorde som ett pop-up-kort.

 


5 Februari 2009

Ett Grattiskort med lite lager-på-lager-effekt. Stämplarna kommer från hÄnglar och stÄnglar samt Inkido .

Till Scrapbookings första sida      Till sindra.net´s första sida      Sindras Scrapbookings länkar

 
Copyright © sindra.net