Sindras Scrapbooking

Skriv gärna en rad i gästboken

 


28 September 2008

Dagens kort gjorde jag efter en beskrivning i boken "100 kort att skapa av papper". En variant av vikkort. Mycket klippa blir det men det gör inget för det är så roligt att göra. Kortet ska en liten tjej få som fyller fyra år snart.

Nedre bilden visar kortet som hopvikt. Jag klippte ut två cirklar och embossade runt kanterna. Embossade också Grattis som jag sedan dekorerade med rosa brads. Siffran 4 limmade jag dit. Den är i skumgummi (Vet inte vad materialet heter egentligen)

 


20 September 2008

Det här är mitt första istickskort. Övre bilden är själva istickskortet. Där tog jag ett vitt strukturpapper som jag limmade fast "happybirthdaypappret" på. Sedan tog jag ett lite mindre strukturpapper och limmade på ovanpå. Det vita pappret igen som jag rev runt kanterna och sedan hade på glitterpulver på och embossade. Mullberrylbomman på den och glitterlim i mitten av blomman. "Grattis" är också embossad med rosa brads och prickigt band. Sen satte jag fast skylten med 3D-kuddar. De andra två bilderna är själva "kuvertet". Jag limmade fast namnskylt på baksidan och slog in det i cellofanplast som jag sedan knöt guldband runt.
Klart för postlådan!

 


18 September 2008

I kväll var jag på en kortkurs hos The Scrapbook Store. Det var riktigt roligt. Vi fick lära oss olika tekniker. På det här kortet fick vi lära oss riva kanter och sätta dit kantfärg och sedan genomskinligt glitterpulver som sedan värmdes. Så kallad embossing. Även ordet "Grattis" stämplades och embossades. På "Grattis" sattes en plastbricka som fästes med brads, sedan limmades bandet fast på baksidan och allt limmades på kortet.

 


18 September 2008

På det här kortet lärde jag mig att lägga på en blank yta på bilden. Det gjordes med klart pulver som sedan värmdes. Kortet är riktigt finurligt. Det öppnas på mitten. Det hålls ihop genom att "ramen" sitter fast på högra sidan och bilden med blommorna på vänstra sidan.

 


18 September 2008

Det trejde kortet vi fick göra är ett med "fönster" där man sätter fast genomskinliga klisterlappar på baksidan och sedan sätter fast dekoren på framsidan och strör på små kulor. För att kulorna ska hålla sig kvar satte jag fast en genomskinlig förstasida. I kortet fästes ett ljusrosa tunt papper som då döljer baksidan av förstasidan av kortet. Rosettbandet döljer tejpremsan som håller fast den genomskinliga överdelen. De två hörnen till höger rundades med en hörnstans.

 


15 September 2008

Det här kortet började jag på i går. Då klistrade jag på bakgrunden och ritade dit glitterlim i guldfärg runt om. Sedan fick det ligga på tork över natten. Det fick även blomman göra, vars mitt också är glitterlim i guldfärg. Medan kortet låg på tork gjorde jag grattis-delen och bakgrunden till blomman. Myran, noterna och bladen är förstansade.

 


7 September 2008

Den här dagen blev det mycket klippa. Jag gjorde det här kortet från en beskrivning i boken "100 kort att skapa av papper". Fast det blev en egen version av originalet. Det blir det alltid när jag håller på. Jag får inspiration av det jag ser, sen blir det som det blir. Kortet är gjort till en liten kille som fyller 3 år i slutet av månaden.

 


2 September 2008

Det här kortet har legat ett tag i väntan på att jag skulle få bokstäverna som jag vunnit på auktion på Tradera. "Vill bara säga"-bakgrunden skrev jag ut själv i Word. Det svarta mönstrade pappret är ett presentpapper.

 


1 September 2008

Ett höstkort blev det i dag. Skarven mellan de två olika bakgrundspappren dolde jag med ett tunt band. Texten skrev jag för hand. Det är svårt att få det jämnt, men det blir mer personligt med handskriven text.

Till Scrapbookings första sida      Till sindra.net´s första sida      Sindras Scrapbookings länkar

 
Copyright © sindra.net