Sindras Scrapbooking

Skriv gärna en rad i gästboken

 

 


27 December 2008

Ett födelsedagskort till en kvinna som gillar drakar och Koifiskar, samt färgerna svart och rött. Kortet är 15 x 15 cm. Fick tag i ett fint papper med drakar och kinesiska tecken på. Jag skar ut en av drakarna i cirka 14 x 14 och limmade fast det lite på snedden på ett grått papper. Sedan rev jag ett rött papper som jag sedan lade på röd färg runtom och strödde på glitterpulver och sedan embossade. Stämplade grattis på och strödde med guldpulver och emobssade. Fäste grattispappret med fästkuddar.

På insidan limmade jag på av drakenpappret igen, fast över hela insidan. Lämnade lite plats kvar av det grå bottenpappret runt om. Där ritade jag streck med guldpenna. Det gjorde jag på förstasidan också. Sedan satte jag dit en Koifisk med pratbubbla som "ploppar" opp när man öppnar kortet. Framtill på det svarta området finns det plats att skriva en hälsning till jubilaren.

 

 
 
 
 
 
 


24 December 2008

Så här ser mina julkort ut för i år. Det är länge sedan jag gjorde dem men jag ville ju inte visa dem för tidigt. Helt otroligt, Jag gjorde julkorten redan i september!!! Det har definitivt aldrig hänt förr, och kommer inte att hända igen.

De är gjorda som altarkort i 15 x 15 cm. Med grön ram som jag limmade fast på högra altardörren. På vänstra altardörren limmade jag fast bilden. Observera att både bilden och ramen bara är fastlimmad till hälften. När man öppnar kortet så sitter bilden kvar på vänstra sidan och ramen på högra sidan. Bilderna är stämplade och målade och sedan embossade med genomskinligt embossingpulver. Det blev några som inte blev embossade också. De fick glitterlim i stället runt kappkanter och liknande.

På insidan tog jag ett vitt papper och rev kanterna som jag sedan färglade med grönt och genomskinligt glittrigt ebossingpulver. Julhälsningen klippte jag ut från det stämplade pappret och fäste med fästkuddar. Sedan skrev jag med guldpenna på det vita pappret.

På baksidan av korten använde jag den överblivna gröna fyrkanten som skars loss från ramarna på framsidan. Den streckade jag med guldpenna och skrev mottagaradressen på och tejpade fast på baksidan med dubbelhäftande tejp. Sedan stoppade jag i korten i var sin cellofanpåse och frankerade. Klart för postlådan!

 

 


19 December 2008

Ett julkort med vår lille lurventuss som fotomodell. Kortet är 15 x 10 cm när det är ihopvikt. Drog streck runt fotot med silverpenna.

Inuti har jag satt fast ett blått papper, med fästkuddar, i samma färg som grundpappret fast något mindre. Drog streck runt kanten med silverpenna här också. Skrev en hälsning med silverpennan och embossade dit tre stycken flingor i silver.

 
3 December 2008

Det här kortet gjorde jag till en speciell person som fyller 30 år i dag. Hon tycker om lila och silver samt samlar på grodor, så då var ju temat klart :-)

Det blev ett 15 x 15 cm kort i pop-up-variant.

Jag tog ett grönt enfärgat papper och skar det i 30,5 x 15,2. Sedan klädde jag det med ett lika stort papper i lila. Knöt dit ett grönt organzaband runt ryggen på kortet.

Det blommiga pappret är 14 x 14 cm. Sedan klippte jag ut en likadan blomma i smådelar som jag satte ovanpå en blomma med 3D-kuddar i tre olika höjder. Duttade dit lite glitterlimsprickar på blomman. Därefter klippte jag ut en bit lila papper och rundade hörnen på den och embossade dit Grattis i silver. Satte dit en öljett och knöt dit ett grönt organzaband. Den stoppade jag ner i blomman.

Sedan rev jag runt kanterna på ett lila papper som jag sedan färgade in den rivna kanten med lila Verca Color. Sedan embossade jag det med genomskinkligt glitterembossingpulver. Satte fast två öljetter och trädde i grönt organzaband. Därefter limmade jag fast det blommiga pappret, lite på sniskan och sedan det längre enfärgade lila pappret. Nu är det yttre färdig.

Till insidan gjorde jag tre grodor som jag färglade och satte fast som pop-up. Jag tog en grön pappersbit och skrev "Hurra Hurra Hurra" och embossade med silverembossing. Kanterna rev jag och färgade in med grönt och sedan embossade jag med genomskinligt glitterpulver. Sedan tog jag en till grön lapp som jag streckade runt med silverpenna och skrev födelsedagshälsningen på.

Slutligen tog jag lila papper som jag också streckade och sedan använde som adresslapp och limmade fast på baksidan av kortet. Färdigt att lägga i en cellofanpåse, frankera och som jag lade på lådan i går!

Till Scrapbookings första sida      Till sindra.net´s första sida      Sindras Scrapbookings länkar

 
Copyright © sindra.net